Tak pasti nak diletakkan dalam kategori apa bangkit cheese ini. Normally kita panggil kuih bangkit je kan? Tapi sebenarnya dia tu biskut. Sekarang dah diupgradekan bersama cheese pula dengan pakar-pakar memasak yang kreatif. Ayuh lihat resepinya
Bahan A
*150gm cream chesse Tantura (suhu bilik)
*250gm
Resepi :-Bangkit cheese memang cair dimulut
Bahan A
*150gm cream chesse Tantura (suhu bilik)
*250gm
Loading...
buttercup (seketul)
*1cwn gula halus
*2bj kunibg telur
(Mixer gula&butter sampai putih , masukkan cream chesse , telur sampai sebati )
Bahan B
**3cwn tpg ubi kayu
**2 1/2 cwn tpg jagung
**1sk baking powder
(**ayak semua)
1sk esen vanilla.
Masukkn bahan2 ayak ni dlm adunan A , keluarkan uli sampai tak melekat di jari. Jika adunan lembik tambah sikit2 tepung ubi ..
Dah uli , biarkan dlm bekas 30minit.
Terap kan dgn acuan yg anda suka ..
Bakar suhu 170 api atas bwh, 20 minit.
sumber : Aku Masak Ko Yang Panas Bersama Azlina Ina Dan Fauzi Poji
*1cwn gula halus
*2bj kunibg telur
(Mixer gula&butter sampai putih , masukkan cream chesse , telur sampai sebati )
Bahan B
**3cwn tpg ubi kayu
**2 1/2 cwn tpg jagung
**1sk baking powder
(**ayak semua)
1sk esen vanilla.
Masukkn bahan2 ayak ni dlm adunan A , keluarkan uli sampai tak melekat di jari. Jika adunan lembik tambah sikit2 tepung ubi ..
Dah uli , biarkan dlm bekas 30minit.
Terap kan dgn acuan yg anda suka ..
Bakar suhu 170 api atas bwh, 20 minit.
sumber : Aku Masak Ko Yang Panas Bersama Azlina Ina Dan Fauzi Poji
Loading...